Inomhusodling

 

Vertikalodling inomhus – Framtidens matförsörjning

 

24 Januari, 2016

2016, befolkningen i värden ligger nu på strax över 7,3 miljarder människor, år 2050 räknar vi att världens population kommer nå ca 9,1 miljarder människor enligt FN. Detta innebär att över de kommande 50 åren kommer vi behöva öka vår mat produktion med ca 70 % och i utvecklingsländerna med nästan 100 %.

Men vad är det som också sker parallellt med detta? Forskarna är ganska rörande överens om att det kommer ske stora klimatförändringar på grund av alla utsläpp av koldioxid. Djuruppfödningen står för nästan 19 % av alla CO2 utsläpp, det är mer än alla fordon, plan och transporter tillsammans. Konsekvenser av koldioxid utsläppet kommer öka medeltemperaturen vilket i sin tur ökar frekvensen av mer onormala stormar och översvämningar. På längre sikt kommer vatten nivån stiga på grund av att polerna sakta kommer smälta. Detta kommer ha en direkt påverkan av vår förmåga att producera mat i världen!

För att komma runt en del av dessa problem som tillgänglighet, minskad vattenkonsumtion och mat säkerhet så behöver vi tänka om och tänka nytt!

Tack vare den fantastiska teknikutvecklingen som har skett i världen på senare år så har nu nya möjligheter öppnats. En av dessa möjligheter är att odla inomhus (inomhusodling) och då menar jag inte i växthus! Idag fungerar det att använda Isolerade lagerlokaler, kontorsvåningar och lägenheter för odla. Möjligheterna för inomhusodlingen är många! Kombinerar du även olika odling tekniker som hydroponik och aquaponik så kan du automatisera och effektivisera odlingen ännu mer.

Vi ser att en ny trend inom inomhusodling börjar ta fart och fler vill lära sig att odla hemma.

Min vision med denna sida är att sprida information och kunskap till alla som vill lära sig om hur inomhusodling fungerar och vill börja odla hemma själva.

/Nordamark Inomhusodling

Senaste

Nordamark får ny delägare

mars 15th, 2018|0 Comments

Investering Nordamark får ny delägare 14 Mars, 2018 Nordamark AB är ett nystartat teknikutvecklingsbolag inom de gröna näringarna. Med teknik i framkant och en [...]

september 11th, 2017|0 Comments

Försäljning Grönsakshuset - distributör till Nordamark   11 September, 2017 Sedan starten på 2016 har jag genomfört alla leveranser själv, vilket innebär [...]

Stadsjord

juni 9th, 2017|0 Comments

Inomhusodling Besök på Stadsjord 9 Juni, 2017 I veckan fick jag en fantastik möjlighet att besöka stadsjord i göteborg som har som mål [...]